Ontdek de wereld
Dilmah Family
Dilmah in Hospitality and Food service
Integrity & Ethics
Dilmah Tea Inspired
Leisure and Hospitality
Knowledge & Training
Online Shop

Chef-koks en de Theemaker

Begin mei 2014 reisden tien toonaangevende chef-koks uit tien verschillende landen voor de derde keer naar Sri Lanka om kennis te maken met Merrill J. Fernando en om de diversiteit en onbegrensde mogelijkheden van de thee en het terroir te verkennen. En natuurlijk om te koken met thee als ingrediënt. Dit was slechts een begin, de chefs namen de ervaringen mee naar hun eigen land om daar meer buitengewone gerechten te creëren met hun talent en de verrassende veelzijdigheid van het eenvoudige kruid.
Deze chef-koks werden geïnspireerd om te koken met thee door middel van een spannende culinaire reis door Sri Lanka, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een prachtig boek.
“Congratulations - I am very, very impressed by this green tea - if I tasted it blind, I would have thought it to be a top end Japanese green tea in the semi Gyokuro style! Wow!“
Edwin Soon: Oenologist and author of ‘The Dilmah Way of Tea’