Chef-koks en de Theemaker

Chef-koks en de Theemaker

Ter gelegenheid van de 21e verjaardag van Dilmah in 2009 lanceerde het familiebedrijf een innovatief programma dat voldoet aan de doelstelling om thee – de drank van de 21e eeuw – te integreren in de moderne levensstijl.

De eerste editie van ‘Chef-koks en Theemaker’ vond plaats in 2008, toen de in Sri Lanka geboren Australische chef-kok Peter Kuruvita acht beroemde chefs uit Australië bijeenbracht om een avontuurlijke culinaire reis door Sri Lanka te maken. Vervolgens vond in 2010 de tweede editie van het avontuur plaats, waarbij chefs uit twaalf verschillende landen deelnamen aan de culinaire expeditie. De vertegenwoordigde landen waren Nieuw-Zeeland, Australië, België, Chili, Tsjechië, India, Indonesië, Litouwen, Malediven, Nederland, Polen en Sri Lanka.

“Congratulations - I am very, very impressed by this green tea - if I tasted it blind, I would have thought it to be a top end Japanese green tea in the semi Gyokuro style! Wow!“

Edwin Soon: Oenologist and author of ‘The Dilmah Way of Tea’